top of page

MOONSHINE PRODUCTION

"Vi tror på at et godt produkt skabes af rene råvarer, dedikation og opmærksomhed."

XAVIER MALLETIER

Som barn vidste jeg som de fleste ikke endnu, hvor min vej i livet skulle gå hen ej heller, hvad jeg ville lave. Jeg interesserede mig for arkæologi, modeltoge og alt, hvad der der kunne være godt at lave i køkkenet.

16 år og værende ikke særlig god i skolen, som jeg i øvrigt fandt kedelig, besluttede jeg at tage en professionsuddannelse og tage fat på at forstå, hvad livet virkelig var.

 

Jeg ville lære det kulinariske håndværk. I 2000 blev jeg færdigdiplomeret som kok i Paris efter at havde været i lære i det gastronomiske miljø, hvor passionerede professionelle havde lært mig respekten for produkterne og kærligheden ved at dele.

 

Siden den tid havde jeg kun én idé i hovedet: at mestre alle posterne i køkkenet (fra opvask til køkkenchef) for at lære alle hemmelighederne.

Nu i dag har jeg forstået, at ét liv ikke er nok til at kunne lære alle kulinariske tricks, og hver teknik har sin egen væsentlighed. 

Gennem den kulinariske verden lærte jeg at arbejde med mine lugtesanser og forstå, hvad jeg kan lide, og hvad jeg ikke kan lide. Sideløbende med mit arbejde i køkkenet fandt jeg mig selv mere og mere tiltrukket af at forstå og mestre kunsten at ekstrahere smage og dufte - løsrive det essentielle; “sjælen”. 

 

“Æterisk olie" og “alkymi” blev de ord, som åbnede døren til en anden verden. Og én gang trådt ind ad denne sti kan man sige, at jeg faldt som Alice.

Jeg har mødt destillatører og en alkymist og slugt bøger og informationer på nettet.

     Det var muligt for mig at lave forsøg med ekstraktions- og forberedelsesprocedurer med meget små kobberdestillationsapparater - nogle mere vellykkede end andre. 

 

I dag har jeg kapacitet til at kunne producere fremragende frugtbrændevin, men også spiritus på malt. Min kærlighed til gode produkter og stoltheden over altid at gøre det bedre udmunder i de drinks og spiritus, der en dag kan ende på dit fest- eller hverdagsbord.

TRADITIONEL PRODUKTION

Her var valget af destillationsapparater afgørende.

Det er dem, der bestemmer fremstillingsmetoden, og jeg havde to valg. Det første var at arbejde med et destillationsapparat, som kunne være alsidigt. De er ofte lavet af rustfrit stål nogle gange med kobberdele. De er generelt automatiske eller halvautomatiske.

 

Men jeg vendte mig væk fra de apparater.

 

Jeg indså, at jeg havde brug for to slags apparater for at kunne transformere alle de produkter, som vingården kan give. Én til tunge produkter, der inkluderer frugtkød og skind, og den anden til prikken over i'et af alkohol og koncentrationen af ​​aromaer.

 

Så mit valg var at finde to håndlavede stills udelukkende lavet af kobber og af traditionelt design, da det er den samme stil i Frankrig, der har gjort cognac, armagnac og calvados berømte.

HÅNDLAVET

I NATUREN

Håndlavet spiritus fra Moonshine Production betyder:

Træet, som bruges som varmekilde til den første destillation med bål,

fældes i egen skov.

 

Malten, der er base til meget af vores alkohol, brygges i hånden.

Vi brygger på bryghuset på Vester Vedsted Vingård og fragter maltfermenteringen hjem til destilleriet i en Tuctuc.

 

Der tilsættes ikke sukker til produkterne for at øge udbyttet.

 

Når destilleringen er færdig, får spiritusen en hvileperiode, for at de molekylære forbindelser kan dannes korrekt, og derved opnåes et produkt, der er stabilt og blødt.

 

Urterne, dyrkes i videst mulig omfang i egen have.

 

Kobberet, spiritus destilleret i kobber får en helt særlig smag. 

Kontakt os

NATURLIGE RÅVARER

De fleste ingredienser er økologiske og ubehandlede, da det nøjagtig som i køkkenet er med de bedste produkter, man kan håbe på at lave

den bedste tilberedning.

 

Nogle gange finder vi planterne i skoven, som er øko-certificeret, men vi arbejder også med økologiske landmænd.

bottom of page